Bursa Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Yargı Komisyon Başkanlığı ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle Bursa E Tipi Cezaevi’nde bulunan kadın hükümlülere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Nilüfer Kadın Korosu tarafından konser düzenlendi. Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel’in yazıp bestelediği “Kadın Marşı” salonda büyük alkış toplarken, kadınlar roman havasıyla oynamaya doyamadı. Türk Sanat müziğinden Türk Halk müziğine kadar çok sayıda şarkının söylendiği konserde hükümlü kadınlara hediyeler verilerek pasta kesildi.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şafak Pala etkinlikte yaptığı konuşmada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili aslında çok güzel sözler söylemek isterdim ama ne yazık ki hala Türkiye’de 3 kadından biri şiddet görüyorsa 5 kadından biri hala eğitim alamıyorsa hepimizin düşünmesi lazım,” dedi. Bursa E Tipi Cezaevi Kadın yöneticilerinden Naciye Kurt ise, “8 Mart’ın yılda bir gün kadınlara ait olmasının bir anlamı olmadığını belirtmekle birlikte ne yazık ki dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadın olmanın getirdiği dezavantajlar inkâr edilemez boyuttadır. Belki de birçok kadının burada bulunma nedeni, toplumda ve ailede yaşadığı kadın olmaktan kaynaklı sorunlardır,” dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput’un da katıldığı konserde Bursa Valiliği Kadının Statüsü İl Koordinatörü Emine Yıldız, “Hala ülkemizde ve tüm dünyada eğitimsiz ve gelir getirici alanlarda çalışmayan kadınlar ve kızlara hak ettikleri değer verilmiyor. Hala yeterli eğitim fırsatı tanınmıyor ve çocuk yaşta evlenmeye zorlanıyor. Hiçbir ülke yarısını geride bırakarak ilerleyemez. Bu ilerlemeyi sağlamak için önce kendimizi geliştirmeli ve cinsiyet eşitliğini sağlayan bütün çalışmaları desteklemeliyiz,” diye konuştu.