haber

Nilüfer Kadın Korosu’ndan yardım konseri


Eskimeyen Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği gecede konuşan Şef Aysel Gürel, “Bizler sanat çalışmalarımızın aynı zamanda anlamlı bir amaca hizmet etmesini diliyoruz. Bu çerçevede Nilüfer Yardımsevenler Derneği’nin faaliyetlerinde katkımız olması bizleri mutlu ediyor” dedi. 

2005 yılının Mart ayında Nilüfer Yerel Gündem 21 bünyesinde "İkinci Bahar Kadın Korosu" adı altında kurulan, Şef Aysel Gürel yönetimindeki topluluk, Türkiye'de ilk belediye kadın korosu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşları 30 ile 74 arasında değişen tam 105 kadının yer aldığı koro, bugüne kadar adından en çok da düzenlediği yardım kampanyaları ile söz ettirdi. Şef Aysel Gürel yönetimindeki Bursa’nın dev korosu bu defa da “Geçmiş yıllardan nağmelerle yeni yıla merhaba konseri”  ile Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde Nilüfer Yardımsevenler Derneği yararına müzikseverlerle buluştu. 
Verdikleri konserle izleyenlerin gönüllerini fetheden 105 kişilik koro, konser sonunda ayakta alkışlanırken, Şef Aysel Gürel "Öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlayarak, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen konserlerle, sadece Bursa'ya değil Bursa dışına da örnek teşkil etmek için yola çıkmıştık. Bunda da başarılı olduğumuz düşünüyorum" dedi.