Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nın final kuraları çekildi

Finale kalan 28 okul, 29 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’den itibaren sahneye çıkarak, dereceye girmek için yarışacak.

Kura çekimi ve organizasyonun tanıtılması amacıyla Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı ve okul temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, yarışmaya katılan tüm okullara başarı diledi.

“Biz yaparsak süreklisini ve en niteliklisini yaparız”

Nilüfer Belediyesi’nin kültür, sanat ve spora yaptığı katkılara dikkat çeken Bozbey, her çocuğun eğitime başladığı ilk yıldan, son yıla kadar sanat ve sporla uğraşmasını istedi. Bozbey sanat ve sporun, yurttaşlık bilincine büyük katkılar sağladığını vurguladı.

Mustafa Bozbey, “Ben her fırsatta söylüyorum, anaokulundan lise son sınıfa kadar bütün okullarda en az bir spor dalıyla, güzel sanatların bir dalıyla ve müzikle uğraşmak zorunlu hale gelmeli. Ancak böyle olursa ülke olarak sırtımız yere gelmez. Sanatla, müzikle, sporla uğraşan gençler yaşadıkları topluma artı değerdir,”diye konuştu.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin her alanda yaptığı çalışmalarda, sürekliliği ve niteliği göz önünde bulundurduğunu kaydetti.

Bozbey şöyle dedi: “Biz ne yaparsak iyisini yaparız. Yaptığımız her işte önce sürekliği göz önünde bulundururuz.Neye imza atarsak onun en nitelikli olmasını isteriz.Süreklilik ve nitelik bizin için en önemli şart.”

Finalde yarışacak okullar:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından, finalde yarışacak okulların sahneye çıkış sıraları için kura çekimine geçildi.
Bu yıl Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nda finale katılacak okullar şöyle:
Özel Emine Örnek Koleji
Gemlik Hisar Anadolu Lisesi
Gürsu İMKB Anadolu Lisesi

Yarışma Jürisi:

Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nda değerlendirme yapacak jüri heyeti de şu isimlerden oluşuyor: Güven Erkin Erkal (Radyo-Tv Program Yapımcısı), Eray Aytimur (Radikal Gazetesi Müzik Eleştirmeni), Teoman Kumbaracıbaşı (Oyuncu-Müzisyen), Hasan Saltık (Kalan Müzik), E.  Feza Soysal (Sanat Danışmanı), Göknur  Yıldız (Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi), Egemen Kerpiççiler (Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Trombon Sanatçısı), Oğuz Kurtuluş (Elektro Gitar-Bas Gitar Eğitmeni), Sayhan Şahin (Baterist- Eğitmen), Özgür Ögöz (Menajer-Organizatör), Gül Günaydın’dan (Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü)

Bu arada Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek yarışmanın finalinde gençlerin beğeniyle takip ettiği sanatçı Aylin Aslım da sahneye çıkarak şarkılarını seslendirecek.

Yarışmada "orkestra", "kız ve erkek solist" kategorilerinde birincilik alan okullar, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek Mor ve Ötesi konserinde ön grup olarak sahneye çıkacak.