haber

Nilüfer Meclis Üyeleri’nin eğitim programı tamamlandı

Eğitim programları Nilüfer’in ilk Belediye Başkanı ve Başkan Danışmanı Ziya Güney tarafından verildi. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarına katılan meclis üyeleri 5393 sayılı Belediye Yasası, belediyelerin yetki görev ve sorumlulukları, metropolitan yönetimler, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası, yerel demokrasinin güçlendirilmesi için yapılacak düzenlemeler ve kentsel dönüşüm yasası hakkında bilgilendirildiler.


Toplantıda ayrıca Nilüfer Belediyesi Stratejik Planlama Müdürü Derya Özgök belediye hizmetlerinde esas alınan stratejik planlama konusunda seminer verdi.


Başkan Danışmanı Ziya Güney, Eylül ve Ekim aylarında ikinci etabı başlayacak bilgilendirme ve eğitim toplantılarına meclis üyelerinin yanı sıra yeni seçilecek Mahalle Komitesi üyelerinin de katılacağını belirtti. Güney “Amacımız zaten kendilerini mesleklerinde ve belediyecilik alanında geliştirmiş olan meclis üyelerimize deneyimlerimizi aktararak, hizmette bulunacakları 5 yıllık süreci en iyi ve en verimli şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak,” dedi.