haber

Nilüfer Meclisi’ne kadınlar ve şehitler damgası

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Halk Evi’nde bulunan Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan Meclis’te, gündeme geçilmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kapsamında Afrin’e yaptığı harekatta şehit olan askerler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Birçok madde  ve önergenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de gündeme geldi. Başkan Mustafa Bozbey, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan metni okudu. Başkan Bozbey’in okuduğu metinde, “Kadınlar, eşitliğinin sağlandığı bir dünyayı kurmak, ekonomik, kültürel, toplumsal ve siyasal alanlarda hak ettikleri yeri alabilmek için uzun yıllar mücadeleler verdi, bedeller ödedi. İlmek ilmek örülen mücadele, birçok kazanımı beraberinde getirdi. Bununla birlikte kadınlar, mücadele etmekten vazgeçmedi. Şartlar ne olursa olsun, yüzlerce yıllık birikimi ile kadın mücadelesi umudunu ve ısrarını hiç yitirmedi. İçinde bulunduğumuz dönemde de kadına yönelik baskılar ve şiddet artarken kazanılmış yasal haklar geri alınmaya çalışılırken, kadınlar sessiz kalmayıp uğradıkları şiddeti duyuruyor, mücadele ile kazandıkları haklarına sahip çıkıyor.

 

Kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, şiddetsiz, savaşsız, barış içinde bir dünya ve ülke için seslerini yükseltmeye, dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Kadınlar, kendileri için yazılmak istenen kaderi reddediyor. Baskıcı, ayrıştırıcı, zorba, kadın düşmanı eril sisteme karşı sesini yükseltiyor: “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var.” Yaşasın Kadın Dayanışması” ifadelerine yer verildi. Toplantıda CHP ve AK Parti Grup sözcüleri de kadınların anlamlı gününü kutlayarak, yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını istedi.