haber

Nilüfer Müzik Festivali’ne “En İyi Festival” ödülü

Nilüfer Belediyesi’nin 2015 yılında düzenlemeye başladığı Nilüfer Müzik Festivali, iki yılda dördüncü ödülünü aldı. On binlerce kişiyi kaliteli müzikle buluşturan Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’nin ilk üniversite radyosu olan Radyo Boğaziçi’nin düzenlediği Müzik Ödülleri’nde halkın oyuyla “En iyi” seçildi.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri için önce adaylar belirlendi ardından da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere bütün Türkiye’de halkın oyuna sunuldu. Oylama sürecinin ardından 22 dalda “En iyiler” belirlendi.

Nilüfer Müzik Festivali de aynı kategoride aday gösterilen, Babylon Soundgarden, Cappadox Festival, Chill Out, İKSV Caz, MIX Festival ve Rock Off arasından halkın en fazla oyunu alarak “En İyi Müzik Festivali” seçildi.

Sıla, Mor ve Ötesi, Ceylan Ertem ve Sertab Erener gibi isimlerin “En iyi” seçildiği Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde Nilüfer Müzik Festivali, “En İyi Müzik Festivali” ödülünü alarak “En iyiler” arasındaki yerini tescilledi. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde düzenlenen törende verildi.

Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç birlikte aldı. Ödül için, hem ödüllerin belirlenmesinde emek harcayan öğrencilere, hem de Nilüfer Müzik Festivali’ne oy verenlere teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, bir kez daha doğru bir iş yaptıklarını anladıklarını söyledi. Ödülün, önce kendisini biraz şaşırttığını da anlatan Bukle Erman, fast food yiyeceklerin bulunmadığı, sadece ev yemeklerinin satıldığı, kuralları olan bir festival yaptıklarını belirterek özellikle gençlerin, alışık olmadıkları bu uygulama nedeniyle kendilerine oy vermesini beklediklerini söyledi.

Nilüfer Müzik Festivali’ne gelmeyenleri de Ağustos ayında Nilüfer’e beklediklerini söyleyen Bukle Erman, “Çok güzel bir festivalle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Başkanımız Mustafa Bozbey’in de hem davetini hem de selamını getirdim size. Biz Nilüfer’de, sanatla, ülkemizde yaşanan zor zamanda bir kamu kurumu olarak direniyoruz. Belki bu çok zor ama birlikte direneceğiz ve mutlaka kazanacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

2 YILDA 4 ÖDÜL

 

Nilüfer Müzik Festivali daha önce de 3 ödül almıştı. Nilüfer Müzik Festivali Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen “Shining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri” kapsamında En Başarılı Festival Ödülü ile ödüllendirilmişti.   

Türkiye dışında farklı ülkelerden en iyi müzik grupları ve isimlerinin yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali daha önce de SODEM tarafından Sanat, Kültür ve Turizm Ödülü’ne değer görülmüştü. Nilüfer Müzik Festivali’ne bir başka ödül de İngiltere’den gelmişti. İngiltere’de, “The Green Organisation” tarafından düzenlenen Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında Nilüfer Müzik Festivali "Altın Ödül" ile ödüllendirilmişti.