haber

Nilüfer Müzik Festivali on binleri buluşturdu

Binlerce festivalcinin katıldığı Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gününde Can Gox, Gaye Su Akyol, Adamlar ve La Pegatina gibi isimler sahne alarak hayranlarını müziğe doyurdu. Türkiye’de bir kamu kurumunun düzenlediği tek müzik festivali olma özelliği taşıyan Nilüfer Müzik Festivali kapılarını müzik tutkunları için açtı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin ilk gününde on binlerce festivalci Balat Atatürk Ormanı’nda buluştu.


Her türden müzikal beğeniye hitap eden zengin sanatçı listesiyle Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından müzikseverin de katıldığı festivalin ilk gününde üç ayrı sahnede aralıksız müzik ve eğlence vardı.


Yerli ve yabancı sahnenin son dönem öncü isimlerinin yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gününde açılışı, Türk rock müzik grubu Deer From Space yaptı. Caz ve blues’u yerel ezgilerle harmanlayan Can Gox’un da sahne aldığı festivalin ilk gününde, son dönem alternatif sahnenin dikkat çeken isimlerinden In Hoodies, bitmek bilmez enerjisiyle Speed Caravan ve ilk solo albümü “Bitsin Bu Delilik”i geçtiğimiz yıl yayımlayan Cihan Mürtezaoğlu dinleyicileriyle buluştu.


Dinamik sahne performanslarının yanı sıra şarkı sözleriyle de kendisine karşılık bulan Adamlar, How Did It All Start ve Dreamed at Dawn albümleriyle yerli sahneye yeni soluk getiren The Away Days, ska ruhundan ödün vermemeyi kendisine düstur edinmiş Vendetta, rock’n roll’un alt türlerini bir araya getirdiği müziğiyle Bubituzak’tan sonra Kerim Arhan da sahne alarak festivalcileri müziğe doyurdu.


Katalonya’nın en popüler müzik grubu Txarango, nevi şahsına münhasır sahnesiyle Gaye Su Akyol, indie-elektronik tarzıyla Glasxs, Katalan rumbası, Latin ritimleri ve ska türlerinin özgün bir şekilde birleştiren La Pegatina festivalcileri coşturdu. Festivalin ilk gününde kapanışı 70’li yılların psychedelic, funk ve soul şarkılarını tekrar düzenleyen Hey! Douglas yaptı.


DOLU DOLU EĞLENCE


Nilüfer Müzik Festivali alanında, müziğin yanı sıra gün içinde çeşitli atölyeler, etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor. Bu yıl “Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketim” mesajıyla gerçekleşen festivali özgün kılan bir diğer özellik de, festival alanında fast food yiyeceklerin olmaması. Yiyecek stantlarında özellikle yerel lezzetlere yer verildi. Nilüfer’deki  kadın dernekleri de hazırladıkları yiyeceklerle festivalcilere ev yemeği yeme fırsatı sunuyor.


12 ÜLKEDEN 60 MÜZİSYEN


10-13 Ağustos tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanı’nda devam edecek festivalde, 12 ülkeden 60’ın üzerinde müzisyen sahne alacak. Bu yıl yaklaşık 120 bin kişinin katılımının beklendiği festivalde Duman, Gevende, İnsanlar, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Jakuzi, Hedonutopia ve Flört'ün de aralarında bulunduğu isimlerin yanı sıra saksafonuyla birbirinden farklı projelere imza atan müzisyen İlhan Erşahin de sahne alacak. Festivalin uluslararası isimleri arasında  La Caravane Passe, Chico Trujillo ve 47Soul yer alıyor. Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk yıl sahnesinde ağırladığı, festivalcilerden de tam not alan hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv de bu yıl Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte yeniden hayranları ile 13 Ağustos’ta buluşacak.