haber

Nilüfer sokaklarına “Mor ve Ötesi” özgürlük

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği açık alan konserlerinin ikincisinde sahne alan modern rock grubu Mor ve Ötesi, Nilüfer Hastane Alanı’nda sahne alarak hayranlarıyla buluştu. Alanı dolduran yaklaşık on bin kişinin şarkıları hep bir ağızdan söylediği gecede Mor ve Ötesi Grubu sahne performansıyla büyük alkış topladı. “Sokaklara Özgürlük” temasıyla düzenlenen  konserler dizisinin ikincisinde sahne alan grup, “Gezi” olaylarında hayatını kaybedenler için de şarkılar söyledi. Mor ve Ötesi Grubu’nun solisti Harun Tekin’in, “Şarkılarımız başta Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz için ve “Gezi” olaylarında hayatını kaybeden kardeşlerimize gelsin,” şeklindeki sözlerinin ardından, konsere katılanlar “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı.

Müzik listelerinde her zaman ilk sıralarda yerini alan Mor ve Ötesi Grubu’nun verdiği konsere gençlerin ilgisi yoğun oldu. Grup 2012 yılında çıkarttığı son albümünden söylediği ve gençlerin dilinden düşmeyen unutulmaz şarkılarıyla Nilüferliler'e unutulmaz bir gece yaşattı.

Nilüfer Belediyesi tarafından gençleri sanatla iç içe bir yaşam sürdürmeleri için düzenlediği “2013 Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması”nda derece alan gruplar da Mor ve Ötesi Grubu konserinden önce sahne alma fırsatı bularak yeteneklerini sergilediler. “En İyi Kız Solist” dalında birinci olan Feriha Uyar Kız Teknik Meslek Lisesi, “En İyi Erkek Solist” birincisi Hürriyet  Anadolu Lisesi ve “En  İyi Orkestra” birincisi Gemlik Hisar Anadolu Lisesi sahne alarak performanslarıyla dinleyicilerden büyük alkış aldılar.

Genç yeteneklerin sahnedeki performansından etkilendiğini belirten Mor ve Ötesi Grubu’nun solisti Harun Tekin gruplara çiçek vererek tebrik etti. Konser sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Mor ve Ötesi Grubu’nun “Sokaklara Özgürlük” adına söylediği şarkılardan keyif aldığını belirterek ön grup olarak sahne alan Liselerarası Müzik Yarışması’nda derece alan gruplara da başarılar diledi.