haber

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’na muhteşem final

Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de 4 gün boyunca gitar tınıları yükseldi. Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda gitar meraklılarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. 29 ülkeden 92 gitaristin katıldığı yarışmanın finali de muhteşem bir konserle gerçekleşti. U.Ü. Devlet Konservatuarı Salonu’nda düzenlenen final gecesinde sahne alan Todo Tango Orquestra, verdiği konserle katılımcılara keyifli bir gece yaşattı. Veysel Özgür Sağlam, Gökmen Fahlioğullar, Ricardo Moyano, Alexandr Mekaev, Carlos Gustavo Battistessa ve Savaş Unç’dan oluşan Todo Tango Orquestra konserin sonunda sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Todo Tango Orquestra’nın konserinin ardından Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nın ödül törenine geçildi.

 

Nilüfer’e yakışan buluşma

Törene katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Bozbey, “İlk kez yapılan bu festivale, 29 ülkeden tam 92 yarışmacı katıldı. Böyle olağanüstü bir ilgiyi hak

etmek gerçekten gurur verici. Arjantin’den Yunanistan’a, Belçika’dan Çin’e, Peru’ya, İran’a tam 29 ülke. Adeta kıtalararası bir buluşma. İnadına barış diyen Nilüfer’e, Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’ya pek çok ülkeden gelen katılımcılarımızla, en çok yakışan bir buluşma. Üstelik 8 yaşından 65 yaşına kadar çok geniş bir yelpazede yarışmacı yer aldı. Kültür-sanat kenti Nilüfer’e çok yakışan bir organizasyonu eksiksiz bir şekilde gerçekleştiren,  emek veren herkese yürekten teşekkürler” diye kaydetti.

 

Yarışmanın birincisi Vietnam’dan

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nin birincisi Vietnam’dan katılan Thu Le oldu. İkinciliğe Ukraynalı Marko Topchii, üçüncülüğe de Türkiye’den katılan Çağatay Azat değer görüldü. Vietnamlı yarışmacı birincilik ödülü olarak 2 bin 500 dolar alırken, ikinci bin 300 dolar, üçüncü de 7 yüz dolarlık para ödülü almaya hak kazandı. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Mehmet Arslanoğlu ve U.Ü. Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve gitar sanatçısı Veysel Özgür Sağlam verdi.

Gecenin sonunda yarışmanın birincisi Thu Le gitarıyla unutulmaz performans sergileyerek katılımcıları büyüledi.