haber

Nilüfer ve Beşiktaş Çocuk Korosu’ndan 23 Nisan Konseri

Şef Suat Şahin ve Hatice Çeliktaş yönetimindeki Nilüfer Çocuk Korosu ile Şef Güneş Kaya yönetimindeki Beşiktaş Çocuk Korosu, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde konser verdi. Nilüfer Çocuk Korosu’ndan 55, Beşiktaş Çocuk Korosu’ndan da 78 çocuğun sahne aldığı konser, büyük ilgi gördü. “Yaşasın 23 Nisan” isimli konserde yerli ve yabancı 15 parçayı seslendiren iki koro, konserin son parçası olan İstemihan Taviloğlu’nun “23 Nisan” adlı eserini birlikte seslendirdi.

Konser sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Serkan Çalışkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına çocukları ve koro yöneticilerini kutlayarak çiçek verdi. Konserin büyük keyif verdiğini söyleyen Çalışkan, “Bu tür ortak etkinlikler sayesinde, müzik sevgisi üzerinden iki koro arasında kurulan kardeşlik ruhu,  giderek sağlamlaşıyor ” dedi.

Şef Suat Şahin de ortak konser fikrinin, geçen yıl düzenlenen 6. Sanatçılar, Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Korolar Festivali’nde, iki koronun kulisteki bekleyişleri sırasında doğduğunu söyledi. Şahin, önümüzdeki günlerde de Nilüfer Çocuk Korosu’nun Beşiktaş’ta sahne alacağını belirtti.