haber

Nilüfer yeni bir parka kavuştu

Yeşile ve çevreye verdiği değerle Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi parklarına bir yenisini daha ekledi. 3 bin 900 metre kare toplam alana sahip Cumhuriyet Parkı ve Koşuyolu geniş katılımla açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı M. Turan Tansal, DSP Bursa İl Başkanı Cavit Akıncı, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende Mahalle Muhtarı Mehmet Saldız açılış konuşması yaparak Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

 

Yıl sonunda hedef 250 park

 

Halkın nefes alacağı alanların çoğalması için Nilüfer Belediyesi olarak parklara özel bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Her yıl artarak devam eden çalışmalarla birlikte kentimizde, park sayısını bugün itibariyle 235'e çıkardık. Bu yıl planladığımız ve tamamlanma aşamasına gelen yeni parklar ile birlikte yıl sonunda park sayımız yaklaşık 250 adet olacak. Kentimize yeni parklar kazandırmanın yanında, var olan parklarımızı da elden geçiriyor, Nilüfer’e yakışır bir görünüme kavuşturuyoruz. Amacımız, halkımıza nefes alabilecekleri, çocukları ile birlikte keyifli saatler geçirebilecekleri alanlar oluşturmak. Sizlerin de desteğiyle, birçok alanda olduğu gibi parklarımız ve yeşil alanlarımız ile Türkiye’de örnek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğim lütfen yapılan bu hizmetleri koruyun ve sahip çıkın” dedi.

 

Bozbey: Mahalleye 3  park daha yapılacak

 

Park hakkında detaylı bilgiler de veren Başkan Mustafa Bozbey, “Anlamlı bir ismi olan parkımız, 2 bin 740 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 3 bin 900 metrekarelik alana sahip. En büyük dileğim, şu günlerde en çok ihtiyacımız olan huzur ve güven ortamı içerisinde, bu parkta çocuklarımızın gönüllerince ve mutlulukla zaman geçirebilmesidir. Mahallelimizin de, spor aletleri ve oyun grubunun yanı sıra 115 metre koşu yoluna sahip parkın tadını çıkaracaklarına inanıyorum. Mahallemize kazandıracağımız başka park alanları da olacak. Halide Edip Caddesi ve Ulus Caddesi  kesişiminde, İstiklal Caddesi ve Kocatepe Caddesi kesişiminde,  Kocatepe Caddesi ve 10. Sokak kesişiminde toplam üç park daha planlıyoruz. Muhtarlık yanında bulunan parkımızın inşaatı da devam ediyor.  Bu parkın ilk etabı tamamlandı, alan içerisine oyun grubu ve spor aleti  montajı yapıldı. Tüm bunların yanı sıra Nilüfer’de başta da belirttiğim gibi yeni park alanları için hızla çalışıyoruz” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey açılışı  öğrenciler ve davetlilerle birlikte yaptı. Daha sonra parkı gezen Başkan Bozbey, günün anısına manolya ağacı dikti.