Nilüferli çocuklar sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, sokakta yaşayan hayvanların kış günlerinde soğuk havalardan etkilenmemesi için ‘Bir Barınak Da Biz Yapalım’ projesini hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında minik öğrenciler önce Sadık Dost eğitimi aldı ardından da özel bir malzeme ile sokak hayvanlarının barınabilecekleri 70 kulübe yaptı. Öğrencilerin büyük uğraşlarla yaptıkları kulübelerin yerleştirileceği alanları Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün belirledi.

Kulübeler, Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrenci ve öğretmenleri, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban ile Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver tarafından Cephanelik ve Mimoza Parkı’na yerleştirildi.

Sokak hayvanları için bir şeyler yapmanın sevincini yaşayan minik öğrenciler, proje kapsamında Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni de ziyaret ederek keyifli dakikalar yaşadı.