haber

Nilüferli folklorculardan efelere selam

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğinde düzenlenen Halk Dansları Şöleni’nde sahne alan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Gösteri Grubu, Aydın yöresi koreografisi ve zeybek oyunu ile büyük beğeni topladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın, gelirlerini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Nefes’ fidan kampanyasına bağışlamak üzere bu yıl ilkini düzenlediği Bursa Halk Dansları Şöleni’nin ilk gün gösterileri Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı.

3 gün sürecek olan ve Bursa’daki ilçe belediyeleri ve çeşitli derneklerce kurulan toplam 27 halk dansları topluluğunun katılacağı organizasyonun ilk gününde, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Gösteri Grubu da sahne aldı.

32 kişilik ekiple Aydın yöresi koreografisi ile izleyici karşısına çıkan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Gösteri Grubu, yavaş tempolu, duygusal ancak bir o kadar da etkileyici gösterileri ile Açıkhava Tiyatrosu sahnesini dolduran izleyicinin büyük beğenisini kazandı.

Gösteri sonunda açıklama yapan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Miray Tanrıöver; “Gelirleri yangın bölgesinde kül olan ormanların yeniden yeşertilmesi için harcanacak olan etkinlikte Aydın yöresi koreografisi sahneledik. Türkülerimizde olduğu gibi halk oyunlarımızın içinde de kahkaha, mutluluk olduğu gibi; acı, keder ve umut da vardır. Biz bu akşamki gösterimizde, ülkemizin kuruluş destanında ve geçirdiği zor günlerde hep güçlü bir duruş sergileyen ve yılmaz mücadeleleri ile akıllara kazınan zeybeklere, efelere selamımız olsun istedik. Kalbimiz onlarla. Bu acı günlerin bir an önce son bulmasını diliyoruz” dedi.