haber

Nilüferli kadınlar Sennur Sezer’le buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Kadın Hayata Yakın’ projesiyle evlerinden çıkıp farklı hayatlarla tanışan Nilüferli kadınlar, edebiyat dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Yaklaşık beş yıl önce elli kadınla başlayan ‘Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın’ projesine katılım her geçen gün artıyor. Kadınların hayata daha yakın olması hedefiyle yapılan çalışma kapsamında şimdiye kadar 13  yazar ve eserleriyle  tanışan kadınlar bu defa şair Sennur Sezer ile  bir araya geldi.

 Holiday İnn Otel’de düzenlenen etkinliğe Büyükbalıklı, İrfaniye, Görükle, Balkan Mahallesi, Kayapa, Hasanağa, Akçalar, Gölyazı, Dağyenice, Özlüce, Gümüştepe ve Çalı Mahalleleri’nden yaklaşık sekiz yüz kadın katıldı. İlk kez bir kadın şairin ağırlandığı buluşmada kadınlar Sennur Sezer’i ve şirrlerini tanıma fırsatı buldu.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala’nın modaretörlüğünü yaptığı söyleşide Şair Sennur Sezer, Türkiye’de kadın olmanın zorluklarına değindi.  Anadolu kadınının çilekeşliğini şiirlerine taşıdığını belirten Sezer, bazı dizelerini de dinleyicilerle paylaştı.

Emekçi ve ev kadınlarına yönelik yazdığı şiirlerini de okuyan  Sennur Sezer’in  ‘Dokumacının Ölümü’ isimli  şiiri salonda bulunanları duygulandırdı.

Konukların sorularını da yanıtlayan Sezer, şiirlerini yazarken nelerden ilham aldığına ilişkin bir soru üzerinde de herkeste şair bir yön olduğunu belirterek   “Çok  duygulandığı zaman her kadının anlatacağı  bir şeyler vardır” ifadesini kullandı.

Konuk  kadınların mani ve türkülerle   renk  kattığı söyleşiye Nilüfer Belediye Meclis üyeleri Beri Ünler ve Pınar Göz de katıldı. Meclis üyeleri Ünler ve Göz,  Sezer’e çiçek vererek teşekkür etti.

Söyleşinin sonunda da Sennur Sezer, etkinliğe katılan kadınlara armağan edilen “Akşam Haberleri” isimli şiir  kitabını  imzaladı. Etkinlik düzenlenen kahvaltı ile sona erdi.