haber

Nirengi’yle Türkiye’nin tüm renkleri

Nilüfer Belediyespor Kulübü Derneği bünyesindeki Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, Türkiye-Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu Projesi kapsamında €150000 hibe alırken, projenin ortakları; İtalya, Litvanya ve Türkiye karşılıklı halk danslarının yanında gelenek ve sosyal yaşamla ilgili paylaşımlarda da bulundu.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteylde proje süreci bir fotoğraf sergisiyle de katılımcılara aktarıldı. Ardından Proje Koordinatörü Züleyha Avşar, projenin kazanımlarını paylaşırken, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Naci Kale de başarıyla yürütülen Senin Yerinde Olsaydım projesinin katılımcılarına sertifika verdi. 

Türkiye’nin tüm renklerini taşıyan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun sezon sonu Nirengi gösterisi ise adeta nefesleri kesti. Semazenden semaha, kılıç kalkandan Antep oyunlarına 12 farklı gösteriyi buluşturan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu izleyenlerin dinmeyen alkışlarıyla ödüllendirildi. 

Gece sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey topluluğu çalıştıran eğitmenlere çiçek, İtalya ve Litvanya’dan gelen proje ortaklarına da plaket verdi. Başkan Bozbey, harika bir gösteri izlediğini vurgulayarak, “Hepinizi yürekten kutluyorum. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da tanınan, bilinen ve belki de en fazla davet alan topluluktur. Bu başarıda Nilüferlilerin desteğinin ve eğitmenlerimiz de büyük payı var,” diye konuştu.