Öğrenciler astroloji ve ufolojiye ilişkin bilinmeyenleri öğrendi

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Amatör Astronomi Kulübü Derneği (BAAK) iş birliği ile düzenlenen  "Astrolojiden Ufolojiye Gökbilimsel Yanıtlar" seminerleri M. Kemal Çoşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı. Öğrencilerle buluşan BAAK Başkanı Astronom İlhan Vardar, bilinmeyenler ve merak edilenler hakkında bilgi verdi.

120 öğrencinin yer aldığı seminere Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ile Bursa Amatör Astronomi Kulübü Derneği (BAAK) Başkanı İlhan Vardar da katıldı. Okul Müdürü Zafer Dede’nin açılış konuşması yaptığı seminerde BAAK Başkanı Astronom İlhan Vardar söz aldı. Astronomi ve astroloji arasındaki farkı anlatan Vardar, görsellerle örnekler verdi. Astrolojinin neden bilim olmadığını da anlatan Vardar, dünya ve ülkemizde astrologların çıkmayan kehanetlerine de değindi. Tanımlanamayan uçan nesnelerin bilimsel bir ispatı olmadığını açıklayan Vardar, gerekçeleri ve örneklerine işaret etti. Çalışmaları ve projelerine değinen Vardar, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.