haber

Öğrencilerden duyarlı proje: Bir Barınak da Biz Yapalım

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak isteyen Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüferli minik öğrencilere yönelik Sadık Dost eğitim semineri düzenliyor. Veteriner İşleri Müdürü Dr. M. Mürsel Büyükçoban, Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı ve Eğitmen Jale Üntürk tarafından verilen eğitimler kapsamında öğrencilerin taleplerine de yer veriliyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü, Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu’nda da öğrencilerle buluştu. Okulda öğrenciler tarafından oluşturulan Bir Barınak da Biz Yapalım projesi kapsamında Sadık Dost semineri düzenlendi.

 

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında minik öğrencileri bilgilendiren Veteriner İşleri Müdürü Dr. M. Mürsel Büyükçoban, “Dünyada bütün canlıların yaşama hakkı vardır ve bu haklar yasalar tarafından korunmaktadır. Bizlere düşen görev ise onları layık oldukları yaşam şartları altında korumak ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. Öğretmenlerinizin öncülüğünde okulunuzda başlatmış olduğunuz Bir Barınak da Biz Yapalım projeniz ile ilgili çalışmalarınızı ve duyarlı davranışınızı takdir ediyor ve tüm yurda örnek olmasını diliyorum,” dedi.

 

Yardımcı köpeklerden gösteri

Özel 3 Mart Azizoğlu Okulu’nda düzenlenen etkinlikte gönüllü eğitmen Jale Üntürk, görme engellilerin yaşamını kolaylaştırması için eğitilen köpekle farkındalık yaratan bir gösteri sergiledi. Öğrencilerin ilgiyle izledikleri gösterinin ardından Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı da yardımcı köpekler hakkında minikleri bilgilendirdi. Engelliler için özel köpek eğitiminin yurt dışında ciddi maliyeti olduğunu belirten Dr. Yazıcı, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde bu eğitimin ücretsiz olarak verildiğini söyledi. Kedi ve köpeklere taş atmanın veya onları görünce korkulmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu kaydeden Yazıcı, sahipsiz hayvanlara sevgi ve ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.