haber

Öğrencilerin ‘Azalan su kaynakları” projesine teşekkür

Nilüfer Belediyesi’nin, öğrencilerin çevreye duyarlılığını artırmak, sorumluluk bilincini aşılamak için okullarla yaptığı ortak çalışmalar meyvelerini veriyor. Nilüfer Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana çevre konusunda bir çok çalışmayı birlikte yürüttüğü Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yine önemli bir proje geliştirdi.


Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri Sude Çiçek ve Elif Öztürk, “Azalan temiz su kaynaklarının korunması” konulu bir proje hazırladılar. Projede Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de danışmanlık yaparak öğrencilere destek verdi.


Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Dünya Su Günü kapsamında Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi’ne giderek, öğrencileri yaptıkları çalışma için kutladı. Yaradılışın özünün su olduğuna dikkat çeken Kayaoğlu, “Dünyada halen 2.1 milyar insan güvenli içme suyuna erişemiyor. Ülkemizin de su fakiri ülkeler arasına girmemesi için suyumuzu koruyalım. Siz öğrencilerin bu konuda gösterdiğiniz çaba ve emek çok kıymetli. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına sizleri kutluyorum. Çevremiz konusundaki çalışmalarınızın devam etmesini diliyorum” dedi.