haber

“Okulumuza dokunmayın”

Öğrenci velileri, Mahalle Komiteleri ve bölge sakinlerinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma İnisiyatifi” yaptığı açıklamada, “Yaratılan çirkin algıyı ve buna yol açanları kınıyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında gerçekleştirilen ‘Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı mücadeleyi’ anlatmayı hedefleyen gösteri, bir takım medya kuruluşlarında gerçeğinden saptırılarak 'dini değerlerin aşağılanması' şeklinde nitelenmişti. Nilüfer Kent Konseyi yürütücülüğünde oluşturulan Okuluma Dokunma İnisiyatifi, öğrenci velileri ve ilgili mahalle komitelerinin katılımıyla okul önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını insiyatif adına Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu velilerinden Gülfidan Ayyıldız okudu. Açıklamada, sergilenen gösteride asıl anlatılmak istenilenin, dış güçler tarafından işgal edilen toprakların ve zulüm gören halkın kurtuluşu ve refaha çıkışı olduğunu ifade edildi. Ayyıldız’ın okuduğu açıklamada, “Gösteride simgelenen kara örtü esaretin simgesidir. Nitekim Bursa'nın işgal edilmesiyle birlikte Meclis kürsüsüne de bir kara örtü serilmiş ve Bursa kurtuluncaya dek bu örtü kaldırılmamıştır.

Buna benzer gösteriler ülkemizde birçok yerde, o dönemi temsil eden kıyafetler kullanılarak yapılmıştır. Hiçbir şekilde dine hakaret, bölücülük, gelecek nesillere nefret tohumu ekmek gibi bir düşünce söz konusu dahi edilmemiştir” ifadeleri yer aldı.

Gösteriyi izleyen velilerin de son derece memnun oldukları belirtilen açıklamada, “Bilakis yapılan gösteriden dolayı öğretmenlerimizi ve okul idaresini törenden sonra veliler tebrik ederek, memnuniyetlerini iletmişlerdir. Tören 10. Yıl Marşı eşliğinde veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir coşku ile tamamlanmıştır” denildi.

Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin adeta hedef tahtası haline getirildiğinin altını çizen “Okuluma Dokunma İnisiyatifi”nin açıklamasında “Okulumuz sosyal yönü güçlü, gelecek nesillere örnek okullardandır. Eğer biz veliler olarak gösteride bir yanlışlık görmüş olsaydık tepkimizi o anda ortaya koyardık. Okulumuz ve öğretmenlerimiz hakkında yaratılan çirkin algıyı ve buna yol açanları kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.