haber

Olgun Gençlik Merkezi Macaristan’da ilgi gördü

Nilüfer Belediyesi’nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması amacıyla Altınşehir Mahallesi’nde hizmete sunduğu Olgun Gençlik Merkezi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı tarafından düzenlenen Yıllık Sağlıklı Kentler İş Toplantısı’nda örnek proje olarak anlatıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği’ne bağlı belediyelerin katılımıyla, 1-3 Mart tarihleri arasında Macaristan’ın Pecs kentinde düzenlenen konferansta Nilüfer Belediyesi’ni, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Nilgün Berk, Ali Uçar, Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Olgun Gençlik Merkezi Sorumlusu Serkan Serbest ve Özel Kalem Müdürlüğü Dış İlişkiler Bürosu’ndan Salih Özdemir temsil etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava, yerel yönetimlerin, vatandaşların sağlığını ve refahını korumak, geliştirmek için büyük sorumlulukları olduğunu belirtti. Pava, yapılan paylaşım ve ortak çabaların politikacıları, daha aktif aktörler haline getireceğine olan inancını da dile getirdi.

 

SAĞLIKLI YAŞLANMANIN ADRESİ: OLGUN GENÇLİK MERKEZİ

 

Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Nilüfer Belediyesi heyeti de “Sağlıklı Yaşlanma” temasıyla Olgun Gençlik Merkezi’nin tanıtımını yaptı. Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü yaptığı sunumda, Nilüfer Belediyesi olarak, ‘Aktif ve sağlıklı yaşlanma için her bireyin sağlıklı yaşam kültürü edinmesi gerektiği’ vizyonuyla projeler ürettiklerini kaydetti. Yörüklü, “Olgun Gençlik Merkezi projemizin ana hedefi, sağlıklı yaşam ile ilgili bilinci, kültüre dönüştürmek ve sosyalleşme izolasyonunu ortadan kaldırmaktır. Amacımız, hayatın en olgun ve güzel çağında sağlıklı yaşlanmayı ruhen ve fiziken karşılayabilmektir. Bizler her yaşta mutlu ve sağlıklı bir toplum olmak istiyoruz” dedi.

Konferansın politik masa toplantıları bölümüne Nilüfer Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyeleri Ali Uçar ve Nilgün Berk katıldı. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Olgun Gençlik Merkezi Sorumlusu Serkan Serbest ve Özel Kalem Müdürlüğü Dış İlişkiler Bürosu’ndan Salih Özdemir’in de katıldığı konferansta katılımcıların Olgun Gençlik Merkezi ile ilgili çok sayıda sorusuna da cevap verildi.

Katılımcılar, Olgun Gençlik Merkezi’nin Avrupa için ilgi çekici ve örnek bir çalışma olduğunu belirttiler.