haber

Önce oy kullandılar sonra konserde coştular

Katılımcı yönetim anlayışını yaygınlaştırmak isteyen Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin organizasyonuyla vatandaşlar sandığa giderek Mahalle Komitesi Üyelerini belirledi. Gün boyu süren seçimlerin ardından Nilüferliler, Agora Çarşı’daki Yeni Türkü Konseri’nde yorgunluk attı. Konser öncesi Nilüferliler’e seslenen Başkan Mustafa Bozbey, demokrasi şenliğine katkı sundukları için seçmenlere yürekten teşekkür etti.

 

Nilüferliler’in Türkiye için rol model olacak bir yönetim sistemine örnek olduklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün sizler oy kullanarak, aday olarak yaptığınız katkı belki de Türkiye’nin makûs talihini değiştirecek bir olay. Nilüfer Belediyesi, demokrasi, özgürlük, katılımcılık, eşitlik gibi birçok anlayışla çalışmalarını sürdürüyor. Sizler bugün çok şey başardınız. Demokrasinin yerelden genele yayılma anlayışına imza attınız. Bu olay geleceğimiz için çok önemli. Bu model gelecekte Türkiye’ye örnek olacak. Bu seçimler takip edildi ve gelecekte bu model ülke genelinde uygulanacak. Sizler artık rol model olacaksınız, mahallenizde söz sahibisiniz. Sizler demokrasi ve özgürlükler adına tarihi bir güne imza attınız. Bu mahalle komitelerinin bir benzeri dünyada yok. Biz dünya çapında bir ilke imza attık. Ufak tefek aksilikler olmuş ama bunlar da gelecekte aşılacak. Sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Hepinize yürekten teşekkürler,” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey oy kullanan seçmenler arasında yaptığı çekilişle talihlilere hediye altınları dağıttı.  Oy kullanma ve katılımcılık oranlarında en yüksek başarıyı elde eden Ayvaköy ve Altınşehir mahalle muhtarları da İspanya seyahatine gitmeye hak kazandı.

 

Yeni Türkü coşturdu

Yapılan çekilişlerin ardından sahneyi Yeni Türkü aldı. Sevilen eserlerini seslendiren Yeni Türkü’ye yağan yağmura rağmen hayranları da eşlik etti. Aşk yeniden, maskeli balo, elfida, yağmurun elleri, masal anlat baba, vira vira gibi unutulmaz şarkıları hayranlarıyla seslendiren grup konser sonunda büyük alkış aldı. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu grup adına solist Derya Köroğlu’na çiçek vererek performanslarından dolayı kutladı.