haber

Ortadoğu’nun en iyi Alman çoban köpekleri Nilüfer’de seçildi

Şampiyonaya katılan Bozbey kış aylarının gelmesiyle sokak köpeklerinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. SV TURKEI 3. WUSH Açık Ortadoğu Şampiyonası, Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi ve Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya başta Almanya olmak üzere Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Avrupa’nın birçok kentinden ve Türkiye’den yarışmacılar katıldı. Uluslararası boyutta düzenlenen etkinlikte çok sayıda Alman çoban köpeği dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Şampiyona renkli görüntülere sahne oldu.

 

Alman Çoban Köpeklerinin ırkların tescillenmesi için 12 ayrı kategoride düzenlenen şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  hayvan dostu belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bursa’da Alman Çoban köpeği ırklarının tescillenmesi konusunda ilk kez yarışma düzenlendiğini belirten Başkan Bozbey, uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

Soğuk kış aylarının gelmesiyle Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalardan da söz eden Bozbey, yurttaşların sokak hayvanlarına duyarlılık göstermesini istedi. Başkan Bozbey, “Biliyorsunuz, artık kış mevsimine giriyoruz. Unutmamalıyız ki, kentlerin kalabalığında, kimi sokakta kimi evimizde yaşayan hayvanlar, bizlerin karşılıksız sevgisine muhtaç. Ve bu sayede hayata tutunabiliyorlar. Bu nedenle, sesimizi duyan tüm vatandaşlarımıza, sokak hayvanlarına duyarlılık göstermelerini, Sokak hayvanları için hazırladığımız beslenme odakları, su odakları, ekmek kumbaraları ve geri dönüşümlü beslenme odağı gibi tüm uygulamalarımızı korumaları ve destek olmaları çağrısını yapmak istiyorum. Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün farkındalık yaratmak için ön plana çıkardıkları, soğuk havalarda araçların motorlarının altına sığınan kedileri korumak için, ‘Önce bir dakika dur sonra kaportana vur’ ya da hayvanların trafik kazalarına kurban gitmelerini önlemek için ‘Gör ve koru’ gibi kampanyaların destekleneceğine, Nilüfer’in farkını bu noktada da ortaya koyacağımıza inanıyorum,” şeklinde konuştu.

 

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş da Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası şampiyonanın önemini vurguladı.

 

Alman çoban köpeği ırkları birbirleriyle 12 ayrı kategoride kıyasıya yarıştığı şampiyonanın sonunda dereceye giren köpeklerin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.