haber

Öyküye gönül verenler Nilüfer’de buluştu

Bursa’da bu yıl 8. kez düzenlenen Dünya Öykü Günü buluşmaları Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ev sahipliğinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Nâzım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen etkinlik, öykü yazarları ile öykü tutkunlarını bir araya getirdi. Etkinlik Dünya Öykü Günü bildirisinin okunmasıyla başladı.  Bu yıl, Ayşe Kulin’in kaleme aldığı Dünya Öykü Günü bildirisini Şair Yusuf Yağdıran okudu. 

Buluşmada Nihal Aksoy, Zühal Bilal, Aymen Akçay, Fehmi Enginalp, Şaban Akbaba, Çiçek Köse, Özgür Koşar çocuklara kısa öyküler okudu. Cevdet İrketi’nin seslendirdiği Öykü Dinletisi’nin ardından da 2016 Buyaz Öykü Onur Ödülü sahibi Ahmet Büke ile söyleşi düzenlendi. Ali İpek ve Pelin Yılmaz’ın kolaylaştırıcılığını yaptığı söyleşide Ahmet Büke çalışmaları ve edebiyat üzerine bilgi verdi. Aile büyüklerinden hikayeler dinleyerek büyüdüğünü anlatan Büke, “Yazmaya beni aile büyüklerim yönlendirdi diyebilirim. Çünkü dedemler, ninemler çok güzel hikayeler anlatırdı. Yazarın kaderi çocukluğunda saklıdır. Yazarken kurallarım yoktur. Küçüklüğümde ve gençliğimde kendime ait odam olmadığı için kalabalık ortamlara alışkınım. Toplum içerisinde, kahvehanede öykü yazabilirim” dedi.

Dille oynayan bir yazar olmadığını söyleyen Büke, görsel sanatları takip etmenin yapılan işe etkisinin fazla olduğunu belirtti. Söyleşi sonunda Bursa Yazın ve Sanat Derneği Başkanı ve Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Büke’ye  2016 Buyaz Öykü Onur Ödülü’nü verdi.