haber

Özay’dan “Atatürk, kadın ve barış” temalı sergi

Sanatçı Gülseren Özay, 5 yıllık çalışmalarının ürünü olan eserlerini Nilüfer’de izlenime sundu. Özay’ın 55 eserinin yer aldığı sergi Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda açıldı. Mustafa Kemal Atatürk, kadın ve doğa resimlerinin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, eski Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy ve çok sayıda davetli katıldı. Özay’ı, eserleri için kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün çok anlamlı bir sergideyiz. Günümüzde Atatürk’ü anlamak son derece önemli. Kadını anlamak ve değer vermek de çok önemli. Barışın da hayatımızda ne kadar önemli olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Önemli bir sürecin içindeyiz. Tüm yurttaşların geleceği için özellikle duyarlı olması gerekir. Gülseren Özay’ı böylesine anlamlı bir sergiye imza attığı için kutluyorum” dedi.


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da sanata farklı bakanların olduğu bir dönem yaşandığını vurgulayarak, “Sanatçı hiçbir zaman iktidardan yana olmaz. Sanatçı geçmişten kaynaklanan birikimleriyle itiraz eder. İtirazını bazen sözle bazen de sanatıyla dile getirir. Bu sergide doğa var, kadın var, Atatürk var. Günümüzde ihtiyacımız olan her şey var. Burada sadece sergi değil bağımsızlığın özgürlüğün çalışmasını görebiliyoruz. Özay ve emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.


Sergiye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren sanatçı Gülseren Özay da “Mustafa Kemal Atatürk her zaman kadına büyük önem vermiş. Ben de bu bakış açısından yola çıkarak eserlerimi gözler önüne serdim. Hocam Faik Agayev gözetiminde bu çalışmalarımı yaptım. Eşim, çocuklarım ve her zaman destek veren Başkan Mustafa Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Milletvekili Orhan Sarıbal ve davetliler sergiyi gezerek eserleri yakından inceledi. Gülseren Özay’ın Atatürk, kadın ve barış temalı sergisi  4 Nisan’a kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.