Pedallar temiz bir dünya için çevrildi

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü tarafından ‘ Dünya Otomobilsiz Günü’ dolayısıyla düzenlenen geleneksel bisiklet turu Tophane Saltanat Kapısı’ndan başladı. Tur dolaysıyla çok sayıda bisikletçi sabahın erken saatlerinde Tophane’de toplandı. Birçok bisiklet topluluğunun yer aldığı etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü ve bugünde çevreye destek vermek insanlık adına hepimizin borcu. Çünkü çocuklarımızın, torunlarımızın mirasını şu anda tüketmekteyiz. Bu anlamda bisikletin çevre duyarlılığı açısından en önemli ulaşım aracı olduğunu düşünüyorum. Bisikleti günlük yaşamımızda da her an kullanma ortamını yaratmak zorundayız. Biz de Nilüfer de 100 kilometreyi aşkın bisiklet yoluna sahibiz ve bununda yetmediğini düşünüyoruz.  Tüm yollarımızın bisiklet yolları ile donatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bugün buraya katılan 600'ü aşkın katılımcıyı tebrik ediyorum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tophane’den başlayan bisiklet turunun katılımcıları, trafiğe kontrollü olarak kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergâhını takip ederek Mudanya’ya ilerlediler. Tur Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu.