haber

Pro Beach Tour Nilüfer Etabı’nda ödüller sahiplerini buldu

Nefes kesen karşılaşmaların ardından kadınlarda Merve Nezir - Esra Betül, erkeklerde de Sefa Uğurlu-Murat Giginoğlu şampiyonluk sevinci yaşadı. Nilüfer, 3 gün süren plaj voleybolu şenliğine sahne oldu. 23 Eylül’de başlayan karşılaşmalar büyük heyecanla devam etti. 6 farklı ülkeden 26 takımın katıldığı turnuvada karşılaşmalar TVF Cengiz Göllü Plaj Voleybolu Tesisi’nde gerçekleşti. Voleybol tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmalarda erkekler finalinde Sefa Uğurlu- Murat Giginoğlu ikilisi, Volkan Göğtepe -Hakan Göğtepe kardeşler ile karşılaştı. Nefes kesen karşılaşmalarda Sefa Uğurlu- Murat Giginoğlu ikilisi şampiyon oldu. Volkan Göğtepe -Hakan Göğtepe kardeşlerin ikinci olduğu turnuvada H. Hüseyin Mermer - A.Osman Nurettin ikilisi de üçüncü oldu.

Kadınların heyecanlı karşılaşması

Son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan kadınlar finali de ilgiyle izlendi. Kadınlar finalinde Milli sporcular Merve Nezir - Esra Betül Çetin ikilisi güçlü Çek Cumhuriyeti sporcuları Karolina Rehackova-Magdelena Dostalova iklisini ile karşılaştı.  Merve Nezir - Esra Betül Çetin ikilisi maçı 2-0 alarak şampiyonluklarını ilan ettiler. Karolina Rehackova- Magdelena Dostalova ikilisi de ikinci oldu. Geçtiğimiz yıl Balkan Şampiyonu olan Sırbıstanlı sporcular Milena Matic- Marija Miloseviç iklisi de rahat bir maçın ardından Hatice Can Tanbu-Victoria Semetaniuk ikilisini 2-0 yenerek üçüncü oldu.

“Spora desteğimiz sürecek”

Karşılaşmaların ardından dereceye giren sporculara Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu’nun katılımı ile ödülleri verildi. Dereceye girenler toplam 40 bin TL ödül aldı. Nilüfer Belediyesi olarak sporun her dalını, Bursalılar ile buluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu “Biz kurum olarak halkımızın spor alanlarına erişimini, spor yapabilmesini, spor müsabakalara katılımını ve izlemesini önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Spor kenti Nilüfer’e yakışır bir organizasyon yaptık. Emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.