haber

Prof. Yılmaz: Nilüfer’ deki kütüphaneler örnek alınmalı

51. Kütüphane Haftası nedeniyle "Türkiye'de Okuma ve Kütüphane Kültürünü Neden Yaratamıyoruz"  konulu bir konferans düzenlendi. Türk Kütüphaneciler Derneği ve Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri işbirliğiyle Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen konferansa Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.


Yoğun katılımın olduğu konferansta okuma kültürünün oluşmasında toplumsal, tarihsel nedenler irdelendi ve çözüm önerileri tartışıldı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’nun da katılımcılar arasında yer aldığı konferansta özellikle kütüphanelerin toplumların kültürel, ahlâki gelişimine etkilerine dikkat çekildi. Türkiye'deki kütüphane sayılarının yetersizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Yılmaz bu konuda toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü belirterek şöyle konuştu: “Kütüphane hizmetini çoğaltma konusunda kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, sivil insiyatiflere çok iş düşüyor. Bu konuda daha ciddi ve sürekli çalışmalar gerekiyor.”


Konferans öncesi Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerini gezerek incelemelerde de bulunan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, gördükleri karşısında çok etkilendiğini söyledi. Yılmaz, “Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerini diğer yerel yönetimler de örnek almalı. Nilüfer Belediyesi’nin de bu kütüphane zenginliğine yenilerini eklemesini diliyorum” dedi. Konferansın sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Prof. Dr. Bülent Yılmaz’a plaket vererek paylaştığı değerli bilgiler için teşekkür etti.