haber

Resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 1997 yılından bu yana düzenlenen ortaokullar arası resim yarışması bu yıl “Sorumlu Tüketim ve Üretim” temasıyla gerçekleşti. Nilüfer’de bulunan 15 ortaokuldan toplam 54 öğrencinin katıldığı resim yarışması sonuçlandı.

 

Yarışmada Sadettin Türkün Ortaokulu’ndan katılan Melisa Özmen birinci, Nilüfer Şehitler Ortaokulu’ndan katılan Nisa Altın ikinci, yine Sadettin Türkün Ortaokulu’ndan katılan Zeliha İrem Erbil üçüncü oldu.

 

Ayrıca Özel 22. Yüzyıl Ortaokulu’dan Sude Ilgın Kaya, Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu’ndan Nehir Aksel, Dilek Özer Ortaokulu’ndan Ceren Kahraman, Özel Sınav Ortaokulu Efsa Işık Üretener ile Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Beyza Nur Erol’un yaptığı resimler de mansiyon ödülüne değer görüldü.

 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Konak Kültürevi’nde gerçekleşen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

“Amacımız çocukların beklentilerini öğrenmek”

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent bırakmak, çocukları bilinçlendirmek, önerilerini ve beklentilerini öğrenmek amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirtti.

 

Nilüfer Belediyesi olarak okullarda geri kazanım eğitimleri, hava kirliliği eğitimleri ve çevre eğitimleri düzenlediklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Her yıl binlerce öğrencimiz bu eğitimler ve resim yarışması gibi etkinliklerimizle sorumluluk bilincini, çevre ve doğa sevgisini pekiştiriyor. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya ve çevresiyle de nitelikli bir şekilde düzenlenmiş kentler bırakabilmek hepimizin sorumluluğudur. Bu yüzden onların hayallerine, düşüncelerine ve ne istediklerine bizim ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz, bu yarışmada da o boş kâğıtlara gelecekten beklentilerini yansıttı. Bizlerin de kentleri ona göre tasarlamamız ya da değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milleti yaşatmak için bir takım temeller gerekmektedir ve bilirsiniz ki bu temellerin en önemlilerinden biri sanattır. Bir millet sanattan, sanatçıdan yoksunsa tam bir hayat süremez” sözünü hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “İşte bu nedenle, her bir çocuğun, gencin, en az bir müzik aletini öğrenmesi, güzel sanatların en az bir dalıyla uğraşması, her bir çocuğun sporun en az bir dalında aktif olarak faaliyet göstermesi sayesinde, geleceğimiz sağlam temellere oturacaktır. İşte o zaman inanıyorum ki, umut ettiğimiz güzel günleri gerçekten görebileceğiz” dedi.

 

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere, onları yönlendiren öğretmenlere ve destekleyen ailelerine teşekkür eden Başkan Bozbey, ödül alan öğrencileri de kutladı ve “Katılım gösteren tüm öğrenciler bizim için birincidir” ifadelerini kullandı.

 

Kılıç: Bu tür yarışlar farkındalık kazandırıyor

Bu tür faaliyetlere öğrencilerin katılımını son derece önemsediklerinin altını çizen Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç da, “Çünkü bu etkinlikler, geleceğimizin teminatı ve ülkemizin parlak geleceği adına önemli sorumluluklar yüklenecek olan gençlerimizin yaşamlarında önemli farkındalıklar oluşturuyor. Bu yıl seçilen konu da gerçekten çok önemli. Toplumumuz ve dünya, bir tüketim çılgınlığı içinde. Refah içinde yaşayan toplumlar maalesef bir israfın da içinde. Kendilerine emanet edilmiş olan bu dünyadaki varlıkları, doğayı da içine katacak şekilde bir israfın içinde yüzdüğünü üzülerek görüyoruz. İsrafı önleme ve sorumlu bir tüketim alışkanlığı kazandırmak, okul çağındaki gençlerimize verilebilecek en önemli alışkanlıklardan biridir. Bu tür faaliyetlerin, gençlerimize gelecek adına önemli kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Yarışmaya katılan öğrencileri kutlayan Kılıç bu tür yarışlara tüm okullardan katılım beklediklerinin de altını çizdi.

 

Tüfekçi: Hayatı cimri kullanın

Giderek bir tüketim toplumu haline gelindiğine vurgu yapan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de şöyle konuştu: “Evrendeki tüm canlı ve cansız varlıklar, bizler tarafından hem üretimin hem tüketimin bazen nesnesi bazen de yüklemi durumunda. Öğrencilerimize bir cimrilik bir de cömertlik tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Sevgide, hoşgörüde, şefkatte ve dayanışmada sınırsızca cömert olun. Hayatı ise son derece cimri kullanın.”

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada derece giren öğrencilere ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi tarafından verildi. Başkan Mustafa Bozbey, yarışmaya katkılarından dolayı Kaymakam Kılıç ve Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi’ye de plaket vererek teşekkür etti.

 

Yarışmada dereceye giren isimler şöyle:

Birinci: Melisa Özmen-Sadettin Türkün Ortaokulu

İkinci: Nisa Altın-Nilüfer Şehitler Ortaokulu

Üçüncü: Zeliha İrem Elbir-Sadettin Türkün Ortaokulu

 

Mansiyon Ödülü almaya hak kazanan isimler:

Sude Ilgın Kaya-Özel 22. Yüzyıl Ortaokulu

Nehir Aksel-Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu

Ceren Kahraman-Dilek Özer Ortaokulu

Efsa Işık Üretener-Özel Sınav Ortaokulu

Beyza Nur Erol-Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu