Resmiye Çakmak ile yola devam

Resmiye Çakmak 5 Haziran 1994’te Afyon’da doğdu. İlköğrenimi sonrası lise eğitimini Antalya 75.yıl Cumhuriyet Lisesinde başarıyla tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ni tercih etti. Resmiye Çakmak’ın aktif spor yaşamı ise bu eğitimlerin çok öncesinde küçük yaşlarda başladı. Ailesinin de güçlü desteği ile spora yönelen Çakmak önceleri yüzme ile başlattığı aktif sporculuğu voleybolla sürdürdü. Voleybolun pek çok önemli ismi de dahil olmak üzere hemen herkesin geleceğin yıldızı olduğu konusunda hem fikir olduğu Resmiye Çakmak Besk , Aktiv Gençlik Spor , Güzeloluk ve Şimşek Gençlik Spor’da, Aroma Bayanlar Ligi A grubu takımlarından Banaz Sanayi Spor’da,Gümüşhane Gençlerbirligi’nde son olarak geçtiğimiz sezon Nilüfer Belediyespor da oynayan Çakmak her geçen gün çok yönlü voleybolunu geliştirmeye devam etmektedir. Kısa sürede ligin öne çıkan voleybolcularından biri olan Resmiye Çakmak yeteneği , voleybol sevgisi , pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında bayan voleybolunda artı değer olarak kabul edilen istikrarı , hırsı ve özgüveni ile de dikkat çekmektedir. Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımında da yer alarak bir çok turnuvada mücadele edip kürsüye çıkma başarısı elde etmiş Resmiye Çakmak önümüzdeki sezon için Nilüfer Belediyespor ile tekrar sözleşme imzaladı.