Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu sahnelediği oyunlarla Bursa’daki sanatseverlere tiyatro keyfi yaşatmaya devam ediyor. Yeni sezona “Hayali’nin Hayali” isimli oyunla başlayan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, sezonun ikinci oyunu olan  “Yangınlar”ı da izleyici ile buluşturdu. Wajdi Mouawad’ın yazdığı, Ayberk Erkay’ın çevirdiği,  Murat Daltaban’ın da yönettiği “Yangınlar” isimli oyunun prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de katıldığı prömiyere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Pınar Hande Ağaoğlu, Ayşe Gülerman, Oğulcan Arman Uslu, Oğuzhan Ayaz, Batuhan Pamukçu, Melisa İclal Yamanarda, Adem Mülazim, Zeynep Çelik Küreş, Mesut Özsoy, Barış Ayas ve Gökhan Kum’un rol aldığı “Yangınlar”da; 1975-90 arasında yaşanan Lünan iç savaşında geçen hikaye konu ediliyor. Ortadoğu’nun dinmeyen yangınını, Kanada’dan Lübnan’a, bir anneden çocuklarına uzanan etkileyici bir kurguyla anlatan “Yangınlar”, savaşın yıkıcılığını bir aile üzerinden çarpıcı bir şekilde sahneye taşıyor.  Oyun, tragedya, mitoloji ve 20. yüzyılın ikinci yarısında yaşanan, en önemli politik ve sıcak mücadelelerin coğrafyası olan Ortadoğu’nun yakın tarihini iç içe geçirerek anlatıyor. Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularının başarıyla sahneye koyduğu oyunun sonunda izleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de sahneye çıkarak yönetmen Murat Daltaban ve bütün ekibi ayrı ayrı kutladı.