haber

Sabahattin Ali'nin kitapları resme döküldü

Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kütüphaneleri Sabahattin Ali’yi anlatan özgün çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Ünlü Yazar’ı ve kitaplarını anlatan  “Sabahattin Ali’nin Yaratıcılığının İzinde” adlı karma sergi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açıldı.

Serginin ilk  bölümünde belgesel fotoğraf sanatçılarının, Sabahattin Ali’ni  eserlerinden yola çıkarak hazırladıkları fotoğraflar yer alıyor. Altı sanatçı tarafından hazırlanan sergide; Sabahattin Ali’nin öykülerini, kahramanlarını ve temalarını ifade eden, çeşitli imgeleri de içeren silüet halindeki fotoğraflar ve toplumun farklı kesimlerinden seçilen kişilerin yazılı mesajları yer alıyor.

Serginin diğer bölümünde ise Mayıs Ayı’nda öğrenciler arasında yapılan kitap kapağı yarışmasında başarılı olan resimler bulunuyor. Sabahattin Ali’nin “Bir Orman Hikayesi”, “Arabalar Beş Kuruşa”, “Beyaz Bir Gemi” adlı öyküleri için hazırlanan kitap kapaklarında 57 başarılı eser yer alıyor.

“Sabahattin Ali’nin Yaratıcılığının İzinde” adlı sergi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından açıldı. Bozbey yaptığı konuşmada, sergiye katkı veren sanatçı, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. 2013 Yılını Ünlü Yazar Sabahattin Ali’ye ayırdıklarını anımsatan Bozbey, sergide yer alan bütün eserlerde farklı anlamlar yüklü olduğunu kaydetti. Başkan Bozbey, “Sergide Sabahattin Ali’nin kitapları resme döküldü. Öğrenci gözüyle, sanatçı gözüyle ne anlamlar taşıdığını görmek heyecan verici” diye konuştu.

Bozbey, daha sonra dereceye giren öğrencileri yanına çağırarak, başarılarından dolayı kutladı. Ayrıca sanatçılara plaket takdim etti. “Sabahattin Ali’nin Yaratıcılığının İzinde” konulu sergi 9 Aralık’a kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gezilebilecek.