haber

Sabahattin Ali objektifin ölümsüzlüğüyle Nilüfer’de

31 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergide, Sabahattin Ali’nin, Almanya, aile, dostlar, kamyon ve son yolculuk başlıkları altında fotoğraf kareleri yer alıyor. Sergide ayrıca ünlü yazarın eşi ve kızı ile yakın arkadaşı olan A. Sıtkı İlhan’a yazdığı mektuplar da izlenime sunuluyor. Nâzım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nden Ali’ye yazdığı mektup da sergide yer alan eserler arasında bulunuyor.


Sanatseverlerin büyük ilgiyle izlediği serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Şafak Pala ile Sevengül Sönmez birlikte yaptı. Ali’nin ailesine bu değerli eserleri yıllar boyu saklayabildikleri için teşekkür eden Sönmez, çalışmayı Nilüferli sanat dostlarıyla buluşturduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Sabahattin Ali, fotoğrafa tutkuyla bağlı bir yazar olarak uzun yıllar ailesini, dostlarını, yaşadığı yerleri ve kendisini objektifiyle ölümsüzleştirdi. Bu fotoğraflar, yazarın kısa hayat hikâyesine tanıklık eden başkalarının çektiği fotoğraflarla harmanlanarak sergileniyor. Sabahattin Ali'nin çektiği fotoğraflar kendi metinleriyle, başkalarının onu çektiği fotoğraflarsa anılar ve mektuplarla birleştirilerek izleyiciye yeni bir okuma ve anlama alanı oluşturuyor.