Sağlıklı yaşam için

Semineri veren Prof. Dr. Reşit Mıstık, sadece el yıkamayla enfeksiyon hastalıkların sıklığında önemli derecede azalma sağlanabileceğine dikkat çekti. Medicana Bursa Hastanesi ve Nilüfer Belediyesi, yıl boyunca halkı hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirecek seminerler düzenleyecek. Seminerler dizisinin ilki Nilüfer Belediyesi Karaman Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. “El birliği ile temizledik, hastalığa yer vermedik” başlığı ile düzenlenen semineri, Medicana Bursa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık verdi.

Medicana Bursa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Enfeksiyon hastalıklarının halen dünyada en sık görülen ve en çok öldüren hastalık grubunu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Reşit Mıstık, bu hastalıklardan korunmanın en etkili yollarını anlattı. Mıstık şöyle konuştu: “Elleri su ve sabunla yıkamak mikroorganizmaları uzaklaştırmanın en etkili yoludur ve hastalıkları önlemeye yardımcıdır. Uygun el yıkama pratiğinin insanlara kazandırılması halinde, bu hastalıkların sıklığında önemli derecede azalma sağlanabileceğine göre, el yıkama konusu son derece önemlidir. Bizim de hastane olarak öncelikli konularımız arasındadır.’’ Prof. Dr. Reşit Mıstık, katılımcıların sorularını da yanıtladı.