haber

Sahne Bursalı müzisyenlerin

Nilüfer Sanat’ın youtube ve facebook hesaplarından yayınlanan konser dizisinin ilkine; Grup Kucaklaşma, Gökhan&Enis ve Cihan&Anıl ikilisi konuk oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin pandemi sürecinden olumsuz etkilenen müzisyenlere destek olmak için başlattığı  “Müzik Yaşasın” etkinliğinin konserleri yayınlanmaya başladı. Etkinlik kapsamında Nilüfer Belediyesi, sosyal medya hesapları aracılığıyla Bursalı müzisyenler ile dinleyicileri sanal ortamda buluşturuyor.

200’ü aşkın başvuru sonucu yapılan değerlendirmede belirlenen isim ve gruplar, müzik tutkunlarıyla sosyal medya üzerinden buluşmak için performanslarını sergiledi. Cuma akşamları Nilüfer Sanat’ın youtube ve facebook hesaplarından yayınlanacak konserlerin ilkinde Grup Kucaklaşma, Gökhan&Enis ve Cihan&Anıl ikilisi sevilen şarkıları seslendirdi. Müzisyenler Türk edebiyatının ölümsüz şairi Nazım Hikmet’in 119’ncu doğum günü olması dolayısıyla, ilk konserde büyük ustanın dizelerinden bestelenen şarkıları da seslendirdi.  Çok sayıda müzik tutkunu yayını izleyerek bulundukları yerden ritimlere kulak verdi. 

Müzisyenlerin pandemi sürecinden olumsuz etkilendiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bu süreçte müzisyenlerimiz gelir kaybına uğrayan meslek grupları arasında yer aldı. Bizde onlara destek olmak istedik. ‘Müzik Yaşasın’ projemize Bursalı müzisyenlerimizi davet ettik. 200’ü aşkın müzisyen başvurdu. Belli kriterler vardı ve yapılan değerlendirmelerde 115 müzisyenle çalışma kararı alındı. Bugün itibariyle sosyal medya hesaplarımızdan bu kayıtları müzik severlerle buluşturuyoruz. Gösterilen ilgi, zor günler yaşayan müzisyenlerimize de moral olacaktır” dedi.