Sahne eserleri ödüllendirildi

Bursa’da sanatseverleri iyi oyunlarla buluşturan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, bu defa edebiyat, sanat ve tiyatro ortamına nitelikli eserler kazandıracak, yazarlara ve gençlere cesaret verecek bir yarışmaya imza attı. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Mitos Boyut Tiyatro Yayınları ile birlikte düzenlediği  “Sahne Eseri Yazma Yarışması” tiyatro camiası başta olmak üzere sanatçı ve edebiyatçıları teşvik etmek ve desteklemeyi amaçlıyor. Yıllardır Mitos Boyut Tiyatro Yayınları tarafından düzenlenen, bu yıl Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun da paydaşı olduğu yarışmanın bir hedefi de yerli tiyatro eserlerinin en yeni örneklerini okuyucu ve seyirciler ile buluşturmak ve yerelden evrensele kültürel kimliğin gelişmesine katkı sunmak şeklinde belirtiliyor.

Yarışmada, Yeditepe Üniversitesi Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Metin Balay, yazar, dramaturg, yönetmen Prof. Dr. Beliz Güçbilmez, Devlet Tiyatrosu Bursa Bölge Müdürü Ömer Naci Topçu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çalışan, Altıdan Sonra Tiyatro, Kumbaracı 50 sahnesinin kurucularından ve halen oyuncusu, yazarı, yönetmeni olan Yiğit Sertdemir ile Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncusu Pınar Hande Kaplan’ın oluşturduğu Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda Ata Tuncer’in yazdığı “Kraliçe Gece” birinciliğe değer görüldü. Fatma Onat’ın yazdığı “İsli Yaprak Sarması” ikinci seçilirken, Fatih Köse’nin yazdığı “Savaşın Son Günü” isimli eser de üçüncü oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mitos Boyut Yayınlarının sahibi Yılmaz Öğüt’ün de hazır bulunduğu ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Ben öncelikle Yılmaz Bey’e ilk defa Bursa’da bizimle böyle bir yarışmayı gerçekleştirdikleri için gönülden teşekkür ediyorum. Çok önemli 100 eser yarışmaya katıldı. Bizler her alanda olduğu gibi tiyatroda da çok önemli adımlar attık ve bu adımlarımızı da en son Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu ile zirveye taşımış olduk. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yalnızca Nilüfer için değil, Bursa için de çevremiz için de önemli bir kültür sanat ortamıdır” dedi.