haber

Şairin Şiir Evreni yolculukta buluştu

Nilüfer Belediyesi Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran isimleri okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi, ‘Şairin Şiir Evreni’ etkinlikleri kapsamında ‘gitmek ve yolculuklar’ yapmak üzerine şiirler yazan şair Güven Turan’ı ağırladı. Baki Asiltürk’ün sorularıyla gerçekleştirilen söyleşide şair Güven Turan, yazın hayatını okurlarıyla paylaştı.

 

Yolculukların hayatında vazgeçilmez yeri olduğunu söyleyen Güven Turan, yolculuk üzerine şiirler yazan ünlü Fransız şair Charles Baudelaire’den etkilendiğini kaydetti. Baudelaire’in ‘Ne kadar sonsuzdur dünya’ dizelerini okuyan Turan, “Gerçek gezginler yola çıkmak için yola çıkarlar. Bir yere gitmek için değil, gezmek için değil, kendilerini yola vurmak için çıkarlar. Bu dizeleri okuduğumda işte bu benim dedim. Bir gitme isteği var bende. Bir yerlere gitme, çekip gitme, yola çıkma, yolculuğa çıkma. Ama bir yandan da bir şeyler seni bir yerde bekliyor olmalı. Bir yerde bütün yolculuklara rağmen bir dönüş de söz konusu. Yani yola çıkılır, iz sürülür ama dönülür” dedi.

 

Okurlarını şiirleriyle de yolculuğa çıkaran şair Güven Turan, doğduğu kent Gerze’ye yazdığı şiiri ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bursa’da Zaman’ın dizelerine yer verdiği ‘Bursa’ şiirini okudu.

 

Katılımcıların keyif aldığı etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, şair Güven Turan ve Baki Asiltürk’e plaket vererek teşekkür etti.