haber

Sanata destek ödül getirdi

Bu yıl 12.si düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri Eskişehir’de sahiplerini buldu. Sanata verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi’ne de iki ödül birden geldi. Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’e kazandırdığı tiyatro mekanları, düzenlediği festivaller ve tiyatrolarla seyirciyi buluşturması dolayısıyla “Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü”ne layık görülürken, Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki Nilüfer Sokak Oyuncuları’nın ‘Yarın’ adlı oyunuyla Seçkin Kaymaz, “koreografi” dalında ödüle layık görüldü. 

Turgut Özakman Sahnesi’nde yapılan ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurum olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirtti. Ödüle layık görülmenin onur verici olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer ilçesinde sanata, kültüre, güzel sanatlara verdiğimiz önemin, bu alanda gösterdiğimiz çabanın taçlanması demek. Biz biliyoruz ki tiyatro toplum kültürünü yansıtan en önemli aynadır. O nedenle Nilüfer Belediyesi sporda, eğitimde, sanatta, güzel sanatlarda, kültürde ve bilimde tüm desteklerini seferber ederken tiyatroya çok özel önem veriyor. Nilüfer Belediyesi olarak belki de Türkiye’deki en kapsamlı tiyatro festivallerinden birini gerçekleştiriyoruz. İki yılda bir Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumuyla dönüşümlü olarak düzenlediğimiz tiyatro festivalinde onlarca sanatçıyı, oyunu ağırlıyoruz. Bu yıl 3. Tiyatro Festivalimiz 34 gün boyunca 39 oyunu 13 bin seyirciyle buluşturdu. Festivalde 10 farklı oyunda 40 görme engelliye anında çeviri, 2 farklı oyunda 80 işitme engelliye işaret dili çevirisi yapıldı. Bu da “herkes için sanat” ilkemiz çerçevesinde bizim için çok önemliydi, tiyatro izlemeyi herkes için olağan hale getirdik” dedi. 

Amatör tiyatrolara ve tiyatroya gönül vermiş gençlere de destek verdiklerini de dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün burada, Nilüfer Sokak Oyuncuları’nın “Yarın” adlı oyunuyla Kültür Müdürlüğümüzde çalışan Seçkin Kaymaz da “koreografi” dalında ödül alıyor. Kendisini yürekten kutluyorum. Direklerarası seyircilerine bizleri bu ödüllere değer buldukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Jüri Özel Ödülü’yle onurlandırılmak beni çok mutlu etti. Biz Nilüfer Belediyesi olarak Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Nazım Hikmet Kültürevi, Özlüce Kültürevi, Gölyazı Kültürevi, Altınşehir Gençlik Merkezi, Beşevler Gençlik Merkezi, Fethiye Kültür Merkezi, Akkılıç Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi gibi mekanlarımızda sanatın değişik dallarına kapılarımızı hep açık tutacağız” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ödülünü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in elinden aldı.