haber

Sanatçılardan Cumhuriyet'e saygı duruşu

Nilüfer Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ve açılışı Başkan Mustafa Bozbey tarafından yapılan sergiye yurt içi ve yurt dışından birçok sanatçı katıldı. Bursa’da üçüncüsü düzenlenen ve ülke çapındaki diğer yirmi şehirde eş zamanlı açılan “Ekim Geçidi” sergilerinin, organizasyonu aynı zamanda İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Bursalı sanatçı Ayfer Demircioğlu üstlendi.

Ekim Geçidi sergileri ile ilgili bilgi veren Ressam Gülsün Erbil, projenin Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saygı duruşu niteliği taşıdığını ifade ederek serginin çağdaş sanatlarda her disiplinde eserler veren sanatçılara açık olduğunu belirtti.  Bursa’daki sergiye 65 sanatçının 65 eser ile katıldığını ifade eden erbil Ekim Geçidi’nde resim, seramik, grafik, tekstil, çini ve fotoğraf dallarında Anadolu’dan beslenen özgün sanat eserlerinin sergilendiğini kaydetti. Erbil, Nilüfer Belediyesi’nin de desteği ile Bursa’da çağdaş sanatlar müzesi açmak istediklerini söyledi.

Serginin açılışında konuşan Başkan Bozbey ise “İçinde bulunduğumuz Cumhuriyet Haftası’nda “Ekim Geçidi”ne ev sahipliği yapmaktan, Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıları eserleri ile ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyet’in değerlerini özümseyen, yaşadığımız topraklarda kimseyi ötekileştirmeye çalışmadan cumhuriyetimize kültür ve sanat alanındaki katkılarının yanı sıra demokratik ve laik duruşları ile değer katan Gülsün Erbil ve sanatçı dostlarını kutluyorum.” dedi.

“Ekim Geçidi” sergisi, 8 Kasım 2013 tarihine kadar Konak Kültürevi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.