haber

Sanatın nabzı bu zirvede atacak

Nilüfer Belediyesi, ArToros Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği, Podyumpark Yaşam ve Eğlence Merkezi işbirliği ile düzenlenen ArToros Sanat Zirvesi meraklıları ile buluştu. Bir ay sürecek olan zirveye Türk sanatçı ve yazarların yanı sıra yurtdışından gelen 40 sanatçı da katılacak. Sanat Zirvesi’nde sanatçılar çalıştaylar, paneller ve sergilerde halkla buluşacak.

Resim, seramik, heykel, fotoğraf, edebiyat, el sanatları eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

‘ArToros Sanat Zirvesi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Nilüfer Belediyesi’nin sanat ve sanatçı dostu bir kurum olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi 1999 yılından bu yana Nilüfer’i kültür-sanat, eğitim-bilim ve spor kenti yapmak için çalışıyor. Bu üç ana hedefe önce insan ilkesiyle adım adım ilerliyoruz. Nilüfer her yıl yüzde yedi büyüyor. Herkese hizmet vermeye çalışıyoruz. Rutin hizmetlerin yanında hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza da devam ediyoruz” dedi. Bozbey halkı sanatla buluşturacak organizasyona katkı sunan ve katılan herkese de teşekkür etti.

Başkan Bozbey’e ArToros Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Gülsen Zengin katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Zirveye katılan yazar Ümit Yaşar Işıkhan da Başkan Bozbey’e kendi yazdığı ve dünyanın en küçük kitabı olma özelliği taşıyan ‘Aşktan sonra hüzün’ adlı kitabını hediye etti.

‘ArToros Sanat Zirvesi’ haftasonunda Nazım Hikmet Kültürevi ve Podyumpark’ta düzenlenecek panel, atölye çalışmaları, sergi ve yazarların imza günleri ile devam edecek.