Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ sezonun ikinci oyunu Şark Dişçisi ile tiyatro severleri buluşturdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ve yıllarca kapalı gişe oynayan Şark Dişçisi, bu kez Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ prodüksiyonu olarak yenilenmiş çizgilerle gösterime çıktı.
19. yüzyıl Osmanlı edebiyatının en önemli hiciv yazarlarından Hagop Baronyan’ın yazdığı oyunu Engin Alkan yönetiyor. Engin Alkan aynı zamanda ünlü oyuncu Bedia Ener ile birlikte başrolü paylaşıyor. Çağdaş Tekin, Deniz Gürsucu, Mert Tiryaki, Cansu Ecem Karabulut, Mesut Özsoy, Gökhan Kum, Hakan Kahraman, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz, Yüce Armağan Erkek, Ferya Soysal ve Nihan Işık’ın rol aldığı oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. Sahne ve ışık tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunun kostüm tasarımını Tomris Kuzu, koreografisini de Dicle Doğan yaptı.
Şark Dişçisi’nin Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılan prömiyer büyük ilgi gördü. Müzikli, danslı, şenlikli bir gösteri olan Şark Dişçisi, zamanın İstanbul Ermenileri arasında geçen, birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikayesini konu alıyor.
3 saat süren oyun izleyiciden tam not aldı. Salonu dolduran seyirciler, oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.
Gösterinin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk tüm oyunculara ve oyunda emeği geçenlere çiçek vererek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti.
Şark Dişçisi her hafta cuma ve cumartesi günleri saat 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenecek. Ayrıca cumartesi günleri de saat 15.00’de matine düzenlenecek.
ASKIDA BİLET UYGULAMASI SÜRÜYOR
Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ yeni sezonda başlattığı Askıda Bilet uygulamasını da sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ matinede 15-25 yaş arası gençler ve 65 yaş üzerindekiler için askıda bilet uygulaması yapıyor. Sınırlı sayıda olan askıda biletten faydalanmak isteyenlerin rezervasyon yaptırması gerekiyor. Askıda Bilet uygulaması ile ilgili bilgi almak isteyenler
tiyatro@nilufer.bel.tr adresine a-posta yollayabilir ya da 4132737 numaralı telefondan Nâzım Hikmet Kültürevi’ni arayabilir.