Savaş Nilüfer’de sahne aldı

Dünyaca ünlü İsveçli yazar Lars Norên tarafından Bosna trajedisinden hemen sonra yazılan Savaş adlı oyun, Nilüfer Belediyesi’nin Nisan Ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Bosna’da savaşın yarattığı yıkımın bir aile üzerindeki etkilerini konu alan oyuna Nilüferli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. “Yapamayacağımızı sandığımız öyle çok şey yaptık ki…” söyleminden yola çıkarak savaş dönemi boyunca aile içerisinde yaşanan trajediyi gözler önüne seren Savaş adlı oyun, Pürtelaş Tiyatro grubu tarafından başarıyla sahnelendi. Lars Norên’in yazdığı, çeviri ve yönetmenliğini Serdar Biliş’in yaptığı oyun da başarılı sanatçılar   performanslarıyla büyük beğeni topladı. Tilbe Saran, Sermet Yeşil, Onur Gürçay, Damla Sönmez gibi isimlerin yanı sıra tiyatronun Oscarı sayılan Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın en başarılı genç kuşak sanatçısı” ödülünü alan Ecem Uzun da performansıyla izleyiciyi büyüledi.

Pürtelaş ekibinin Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelediği Savaş oyunu tiyatro severler tarafından ayakta alkışlanırken, oyunu izleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sanatçılara çiçek vererek kutladı.