haber

Selamün Kalven Karakolu Nilüfer’de

Kültür-sanata verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, değerli bir oyunu daha Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Yücel Erten’in Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından uyarladığı Selamün Kavlen Karakolu, Nazım Hikmet Kültürevi’nde Bursa galasını yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen yaklaşık 2 saatlik oyuna ilgi büyük oldu.
Ali Seçkiner Alıcı tarafından bestelenen müzik eşliğinde seyircilerin arasından sahneye çıkan oyuncular performanslarıyla beğeni topladı. Mehmet Ulusoy, Mahir İpek, Yıldırım Şimşek ve Gizem Aldemir’in başrollerini paylaştığı oyun, iki dolandırıcının kendilerini polis olarak tanıtıp mahalleye sahte bir karakol açmalarıyla başlar. Halkın polis korkusundan dolayı üç kağıtçılara inanmaları ve itaat etmeleri bir kenara devletin de buradaki sahte karakolu ciddiye alıp resmi yazışmalarda bulunması, hatta buraya bekçi, polis, komiser tayin etmesiyle olaylar içinden çıkılamaz bir hal alır.
Gecenin sonunda oyuncular ayakta alkışlanırken, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, oyuncu kadrosunu kutlayarak çiçek verdi.