haber

“Sen de geleceğe bir fidan dik’’

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için her yıl ağaçlandırma sezonunda fidan dağıtımı yapan Nilüfer Belediyesi bu yıl da Mart ayı boyunca kampanyayı sürdürüyor. Mart ayı başından bu yana Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde ücretsiz fidan dağıtımı yapılıyor. Yeşil bir kent isteyenler Alaaddinbey Hizmet Binası’ndaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne mesai saatleri içinde uygun bir araçla gittikleri takdirde fidanlardan ücretsiz olarak alabiliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde arguvan, gülibrişim, iğde, oya ağacı, süs elmas, doğu çınarı, fıstık çamı, kara çam, kırmızı yapraklı süs eriği, pembe çiçekli yalancı akasya ve yalancı top akasya fidanları dağıtılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, fidan dağıtımının yanı sıra Mart ayı boyunca fidan dikimi etkinlikleri de düzenliyor. Okullar, çeşitli sivil toplum örgütleri ve çok sayıda doğaseverlerle işbirliği içinde düzenlenen etkinliklerde başta zeytin olmak üzere farklı türlerde fidanlar toprakla buluştu. Kampanya kapsamında 21 Mart  Cumartesi günü saat 11:00’de Maysan Mando A.Ş. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğrencileri, Horizons Lions Klubü ve Dumlupınar Mahalle Sakinleri ile birlikte fidan dikimi yapılacak. 25 Mart’ta da saat 13.30’da Nilüfer’de okullardan gönüllü öğrencilerle birlikte Altınşehir’de fidanlar toprakla buluşacak.

Nilüfer Belediyesi “Hadi bir sonraki fidanı beraber dikelim” mesajıyla doğaseverleri ağaçlandırma kampanyasına katılmaya davet ediyor.