haber

Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres izdihamı

Sanatın her alanında başarılı olan isimleri halkla buluşturan Nilüfer Belediyesi yine unutulmaz bir konsere imza attı. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres konseri büyük ilgi gördü. Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda düzenlenen konserin biletleri günler öncesinden tükenirken, çok sayıda izleyici de konseri merdivenlerde oturarak izledi.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Kurtalan Ekspres, Barış Manço, Cem Karaca, Neşet Ertaş’ın anısına çıkardığı ve en sevilen şarkılarından oluşan ‘Göğe Selam’ albümünden şarkıları hayranları için seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde Şevval Sam sevenleriyle buluştu. Karadeniz türküleri, Türk Sanat Müziği eserleri ve arabesk şarkılara orijinal yorumlar getiren Şevval Sam’a Kurtalan Ekspres de eşlik etti. Kazım Koyuncu, Aşık Veysel ve Barış Manço’dan eserler seslendiren Şevval Sam bazı parçaları izleyicilerle birlikte söyledi.

Duygulu anların da yaşandığı gecede hayranları, Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres’i dakikalarca ayakta alkışladı. Muhteşem konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres’i kutlayarak çiçek verdi. Güney Özkılınç, biletleri günler öncesinden tükenen, böylesine ilgi gören bir konseri daha büyük bir salonda gerçekleştiremedikleri için konseri merdivenlerde oturarak izlemek zorunda kalan izleyiciler ve konsere giremeyenlerden özür diledi. Özkılınç, “Nilüfer Belediyesi yıllardır konserlerini Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenliyordu. Ancak Uludağ Üniversitesi’nin yeni yönetimi artık Fethiye Kültür Merkezi’nde bu tür etkinlikleri düzenlememize izin vermiyor. Bizler de mecburen sanatçılarımızı daha küçük salonlarda ağırlamak zorunda kalıyoruz. Bu sorunu gidermek için çalışıyoruz, çok yakında Nilüfer Belediyesi yeni  salonlarıyla sizlerin hizmetinde olacak” diye konuştu.

Gösterilen ilgi için konuklara teşekkür eden Şevval Sam da, müzik dolu bir gecede usta isimleri şarkılarıyla andıklarını ifade etti. Sam, Nilüfer Belediyesi’nin, Türkiye’de gurur duyulan bir belediye olduğunu belirterek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e sanata verdiği önem için teşekkür etti.