Şiir Kulesi’nden şiirler yankılanıyor

Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve Türkiye’de ilk olan Şiir Kulesi ziyaretçi akınına uğruyor. Yılın her günü saat 14.00’te şiirlerin okunduğu kule, büyük ilgi görüyor. Şiir Kulesi’nde okunan şiirleri dinleyenler arasında Tarih Vakfı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan da yer aldı. Alkan’a Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız eşlik etti. Başkan Bozbey ve Tarih Vakfı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan, Nilüfer Belediyesi çalışanı Sevil Hakverdi’nin okuduğu, Nazım Hikmet’in Salkım Söğüt şiirini birlikte dinledi. Daha sonra Tarih Vakfı Başkanı Alkan da kuleye çıkarak Nâzım Hikmet’in Beş Satırla isimli şiirini okudu.

Şiir Kulesi fikrini çok beğendiğini söyleyen Alkan, “Günün belli saatinde şiir okunması burayı özel kılıyor. Nilüfer Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.