haber

Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda süreç başladı

Nilüfer Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle Nilüfer Sosyal Girişimcilik Yarışması düzenliyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek yarışmanın başvuruları 1 Aralık’a kadar devam edecek.

 

Bursa yerelinde çözümün parçası olacak sosyal girişimler aranıyor. Bu amaçla Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğiyle bir yarışma düzenliyor.

Bölgede sosyal girişimcilikle ilgili farkındalığın artırılması, potansiyel sosyal girişimcilerin tespit edilmesi ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen Nilüfer Sosyal Girişimcilik Yarışması bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek. Yarışma için, gündelik hayatı etkilemekte olan sorunların çözümüne ilişkin temalar belirlendi ve bu temalar kapsamındaki sosyal girişim fikirlerinin desteklenmesine karar verildi. Bu amaçla yarışmanın temaları, “İklim değişikliği ile mücadele”,  “Eşitsizliklerin azaltılması”, “Sağlıklı gıdaya erişim”,  “Sürdürülebilir çevre” ve  “Nitelikli eğitime erişim” olarak belirlendi.
Son başvuru tarihi 1 Aralık 2021 olan yarışma, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkı sağlayacak erken ya da ileri aşama bir sosyal girişimi olan herkese açık olacak. Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru formunu https://forms.gle/LQ58XjswZTaRpV547 adresinden alabilir.