haber

Sürdürülebilir kalkınmaya çözüm arayışı

Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) 2014 yılı yönetim kurulu toplantısı İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yönetim kurulu üyesi olduğu UCLG toplantısına dünyanın çeşitli bölgelerinden belediye başkanları ve yerel yöneticiler katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Habitat III kapsamında sürdürülebilir kalkınma hedefleri, uluslararası iklim müzakereleri, ana tüzük komitesi ve mali tüzük komitesi raporları görüşüldü.

 

Liverpool Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UCLG yönetim kurulu toplantısında kentsel politikalar uluslararası düzeyde ele alındı. Sürdürülebilir insan odaklı yerel yönetim anlayışının oluşmasının hedeflendiği toplantıda Kalkınma için İşbirliği ve Diplomasisi, Yerel Yönetimin Yerelleştirilmesi ve Kent Liderleri zirvesi gerçekleştirildi.

 

İki gün süren toplantının sonunda Liverpool Katedrali’nde gerçekleştirilen hediye takdim töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.