haber

Tahtalı “Şeftival” ile renklenecek

Nilüfer Belediyesi, ilçenin kırsal mahallelerinde yetişen ürünlerin Nilüfer’in yanı sıra tüm Türkiye’de de tanınması, hak ettiği değere ulaşması için düzenlediği festivallere Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu’nun desteğiyle bir yenisini daha ekledi.

 

Enginar, incir, biber gibi ürünler için düzenlenen festivallerin ardından bu yıl ilk kez Tahtalı’da Şeftali Festivali düzenleniyor. “Şeftival” adıyla düzenlenecek olan 1. Tahtalı Şeftali Festivali 9 Ağustos Pazar günü halkın katılımıyla gerçekleşecek.

 

Festival bisiklet turu ile başlayacak. Festivale bisikletleriyle katılmak isteyenler Pazar günü saat 12.00’de Nilüfer Kent Konseyi önünde buluşup Kayapa Göleti Tahtalı Piknik Alanı’na kadar pedal çevirecek. Festivale bisikletsiz katılmak isteyenler için de yine Nilüfer Kent Konseyi önünden saat 14.30’da otobüsler kaldırılacak. Piknik alanındaki buluşmanın ardından doğa gezisi yapılacak, konuklara Tahtalı Mahallesi’nin güzellikleri tanıtılacak. Tahtalı Kadın Derneği de konuklara yöresel ürünlerden ikramlarda bulunacak.

 

Festival kapsamında Tahtalı Futbol Sahası’nda CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları ve şeftali üreticilerinin katılımıyla “İyi Tarım ve Şeftalinin Hikâyesi” Paneli düzenlenecek.

 

Saat 17.00’de yapılacak  “En İyi Şeftali” Yarışması’nın ardından da “Şeftalili Lezzetler” Yarışması yapılacak.  Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinin jüri olacağı bu yarışta şeftaliden yapılan yemek ve tatlılar yarışacak.

 

Düzenlenecek ödül töreninin ardından festivale katılanlar Nilüfer Halk Dansları ve Roman Orkestrası ile coşacak. Şeftali Festivali’nin finalinde de ünlü sanatçı İlhan Şeşen konser verecek. Şeşen, sevilen parçalarıyla konuklara güzel bir gece yaşatacak.