haber

THK’dan Nilüfer Havacılık Tesisleri’ne tam not

Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim ve Havacılık Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler ve Bursa’daki sivil havacılık kulüplerinin temsilcileri, Fadıllı’daki Nilüfer Havacılık Tesisleri’ni ziyaret etti. Tesis çalışmaları ve Bursa’daki havacılık organizasyonları hakkında görüş alış verişinde bulunan heyet, Nilüfer Belediyesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim ve Havacılık Daire Başkanı Bekir Akyüz, “Burada gördüklerimden çok etkilendim. THK ve Nilüfer Belediyesi ortak protokol kapsamında daha resmi ulusal ve uluslar arası organizasyonlar ve eğitimler düzenleyebiliriz. Burada özellikle yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşları yapılmasına son derece uygun. Bu tesisleri sunan Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’ e çok teşekkürler. Burası bu alanda çok daha iyi yerlere gelecektir,” dedi.

 

Bursa’daki havacılık kulüplerinin federatif bir çatı altında toplanmasının organizasyon ve kurumsallaşma adına çok etkili olacağını kaydeden Akyüz, “THK olarak havacılık sektörüyle uğraşan kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesini sağlamak istiyoruz. Bursa’da havacılık adına çok büyük potansiyel var. Bugün bu birliktelik sağlanması adına da bir toplantı yaptık. Böylece federatif yapı altında birleştirirsek eğitim ve organizasyonlar daha sistematik şekilde yürüyecektir,” diye konuştu.

 

Nilüfer Havacılık Tesisleri Sorumlusu Rasim Kuşçu da Akyüz ve diğer heyete tesis ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.