THOF’dan iş birliği çağrısı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Nilüfer ve Bursa’nın halk oyunları geçmişinin çok güçlü olduğuna dikkati çeken Suat Aksu, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’de geleneksel hale gelecek uluslararası halkoyunları festivali ve yarışması gibi büyük bir organizasyon yapmak istediklerini ifade eden Aksu, Başkan Turgay Erdem’den destek istedi. Bursa’nın tarihi ve kültürel yönünün çok önemli olduğuna işaret eden Aksu, ilk etkinliği Nilüfer’de yapmak istediklerini kaydetti.

Yapılan işbirliği çağrısının mutluluk verici olduğunu söyleyen Başkan Turgay Erdem, konuyu detaylı şekilde el aldıktan sonra sağlıklı bir karar verilebileceğinin altını çizdi. Nilüfer Belediyesi’nin halk oyunları ve kültürel etkinlikler konusunda son derece tecrübe sahibi olduğunu belirten Başkan Erdem, koşullar doğrultusunda destek verebileceklerini söyledi.

Ziyaret sonunda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu, Başkan Turgay Erdem’e günün anısına plaket verdi.